Monday, July 30, 2012

Erti Bahagia

dua hari satu malam di ipoh gua rasakan penuh makna. dikelilingi kawan-kawan memang buat kita rasa bahagia. berbuka puasa sama-sama, makan kek di rumah tok ketua, merewang di gerbang malam, penjaga kunci bilik yang buat magik lesapkan kunci lepas tu ada semula, usyar kupu-kupu malam, jari tengah dari mat rempit, bermuzakarah sambil makan satay di padang polo, main bunga api, bersahur di mekdi, janji ke loken yang tidak dapat dipenuhi gara-gara dipukau oleh penjaga kaunter hotel yang tak puas hati dengan hal kunci, pertama kali menjejak kaki ke ipoh parade, membeli buku murah di novel hut hinggalah dihantar ke stesen bas medan gopeng; semuanya terakam sebagai momen-momen yang indah. 

sedih juga mahu berpisah di stesen bas, tapi memandangkan gua memang rock sejak kecil lagi maka tak ada lah drama-drama yang mengalirkan air mata terjadi. namun jauh di sudut hati sanubari rocker gua, ada secalit rasa terharu dan sedih mahu meninggalkan kawan-kawan. gua tarik nafas dalam-dalam saja, nak tarik asap rokok tak boleh, tengah berpuasa di bulan ramadhan.

kalau orang tanya apa yang gua dapat dua hari di ipoh maka dengan konfiden gua akan jawab; "kebahagiaan dan juga plywood."

22 comments:

  1. ampun dan maaf tak ada jodoh nak berjumpa. ketahuilah, saya seorang yang busy dengan hidup, tapi last-last terbazir begitu sahaja masanya. maaf. satu hari nanti akan tiba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa lah ayie, mungkin jodoh kita belum ada...haha
      tapi tak apa, aku rasa nak repeat balik ke ipoh, mana lengkap hidup ke ipoh kalau tak pi loken kan...next time kita lepak2

      Delete
  2. sebelum berpisah peluk-peluk dan cium pipi kanan 2x, kiri sekali ok.. ah, hiba rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu aku buat dengan gugurl ja, dengan boboy tak sampai hati pulak...kahkah

      Delete
  3. oh kalau momen-momen yang terakam ini dilatarbelakang dengan music punk aku rasa sesuai dengan kamu lang..haha

    aku pilih lagu ramonas-rock n roll high school..

    pastu time perpisahan tu masuk lagu najwa latip pom oke gak..wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. astaga, ending masuk lagu najwa latip tu buat aku rasa nak batalkan puasa secara tak berhemah...kahkah

      Delete
    2. wakaka...itu la pasal..

      lang kau pergi pasar karat tak?

      Delete
    3. tak, terlajak tidur :(

      kena repeat semula ke ipoh nanti

      Delete
  4. ah cemburu. moga aku dapat berbahagia bersama kalian pula selepas ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayuh lah hana harian, jangan terlalu mengejar berita2 sensasi...ayuh kita berlibur

      Delete
  5. rugi betei tak dapat join.. =(

    ReplyDelete
  6. bgauslah. dah ade sifat penyayang sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr...macamlah aku ni penuh dengan sifat kebencian saja? hahaha

      Delete
  7. tipuuuu! aku nampaq mata hang bertukaq kaler merah pastu berayaq. haaaaaaa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa...hang muhong! kalau ada pun, mungkin sebab habuk dan kedaan di stesen bas yang panas serta penuh asap

      hahaha

      Delete
    2. yang paling epik ialah 60 cucuk sate, jari tengah kepada mat rempit dan misteri terhilang dan tertinggal kunci

      Delete
    3. pemakan satay tu lagi epik...kahkah

      Delete
    4. aku baca ni aku baca ni aku baca ni

      Delete
  8. ah, kenapa baru sekarang nak komen ni?

    hahaha :p

    ReplyDelete